blog

Háčkovaná šála Pyramids

Jak jsem pokračovala ve své nové háčkovací závislosti

V roce 2020, kdy jsem se učila háčkovat, jsem jela na část léta do Berlína. Byl covid a vakcíny ještě nebyly, takže se nikam dál bez testu nějak pořádně cestovat nedalo.

V Berlíně jsem doháčkovala Bobbelicious a nadchla se pro háčkování, takže jsem v Berlíně obešla každou prodejnu s háčkovací přízí. A našla jsem náhodou přízi, která mě učarovala. V jednom malém obchůdku pár minut pěšky od Moduloru v Berlíně na mě vykouklo takové malé nenápadné, ale nádherně duhové klubko. Bylo ho jen sto gramů o délce 315 metrů.

 Příze 1-2-3 Ideen Pro Lana

Příze se jmenuje 1-2-3 Ideen Pro Lana a má naprosto dokonalé barevné přechody. Dost měsíců jsem přemýšlela, co z ní udělám, až jsem narazila na obrázek šály s cik cak řadami. Cik cak řady jsem zúžila a udělala si vlastní schéma. A pustila jsem se do toho.

Uprostřed háčkování

Výhoda úzké dlouhé věci je, že přibývá velice rychle. Co mi ale v háčkování vůbec nejde, je odhadnout spotřebu materiálu a velikost výrobku.

Jedno odháčkované klubko

Šála se háčkovala velice dobře. Ono když to právě rychle přibývá, tak to hodně pomáhá v motivaci. Klubek jsem nakonec spotřebovala tři kusy. Schválně jsem nechtěla dva nebo čtyři kusy, protože jsem chtěla, aby konce šály měly jiné barvy. Konce jsou totiž u šal většinou nejviditelnější, za to prostředek je srolovaný kolem krku :)

Výsledná šála

Přízi jsem ale decánko upravila. Na produktové fotce příze je vidět, že prvních pár desítek centimetrů je v bílé. To by mi ale na šále udělalo tvrdý přechod; na to té bílé barvy bylo málo. A tak jsem ji z příze prostě odstřihla a začínala a končila vždy tmavě žlutou.

Šála Pyramids

Z šály je macek - na délku má 246 centimetrů a na šířku 24 centimetrů. Materiál je moc příjemný, stoprocentní bavlna. A ty přechody, to je naprostá paráda, to se jen tak nevidí.

Přechody Přechody

Šála nepotřebovala žádné speciální zakončení, proste jsem jenom dojela řadu.

Zakončení

A tady se podělím o schéma své šály. Maluju si vlastní schémata před tím, než se do výrobku pustím. Abych se schéma dobře naučila a nedělala chyby :)

Schéma Pyramids

Luci

Craftwoman

Dámská verze Pata a Mata v jednom, ve které se mísí potřeba dělat si pěkný věci jako správná baba, ale také technicky jako správný mačo. Místo drzého Craftswoman by si měla říkat Lady Bastl.

Author

Zatím žádné komentáře

VLOŽ KOMENTÁŘ